Xacus – En modern mästare inom herrmode



Xacus kanske inte är ett varumärke som är välkänt för alla svenskar. Om man blir tillfrågad kanske man inte direkt förknippar den med mode utan snarare tänker sig att det skulle kunna vara ett företag inom teknik eller medicin. Men de som har ett litet större intresse för herrmode och är bekant med italienska skjortor av finare kvalitet känner säkerligen igen namnet desto bättre. 
Xacus är nämligen en av de mest väletablerade och respekterade tillverkarna av just herrskjortor och Xacus skjortor har ända sedan femtiotalets mitt stadigt vuxit i popularitet. Familjeföretaget drivs numera av andra generationen av inom familjen Xoccato från hemstaden Vicenza. Deras skjortor finns dock tillgängliga även internationellt då de finns i många välsorterade herrmodebutikers sortiment. Online är deras skjortor extra eftersökta då de som köper online ofta har gjort sin research och vet att man verkligen får valuta för sina pengar när man köper en skjorta av detta varumärke.

Ett recept för framgång

Bakom Xacus närmast oöverträffade framgång ligger ett par koncept man har haft med sig ända från starten. Precis som flertalet andra italienska skjorttillverkare inom premiumsegmentet andvänder man sig av de finaste textilerna och tillverkar sina skjortor med en noggrann och förfinad tillverkningsprocess. Men ett område där Xacus verkligen stor ut är mångsidigheten och anpassbarheten i deras sortiment. Man drivs av en övertygelse att deras skjortor ska kunna bäras av alla typer av män vid all typer av tillfällen utan att man någosnin ska behöva oroa sig för deras kvalitet eller stil. Därför har man kontinuerligt expanderat sitt sortiment med skjortor i alla tänkbara stilar. Oavsett om man föredrar det enkla eller gillar att sticka ut med ovanliga mönster och starka färger finns det mycket att välja mellan hos Xacus.
 Detta har även gjort att Xacus börjat vinna allt mer uppskattning i Skandinavien som traditionellt har haft en ganska konservativ smak inom herrmode. Allt eftersom allt fler främst bland yngre män får upp ögonen för att odla en personlig stil. Detta blir enkelt med ett märke som Xacus i garderoben. Här kan man hitta skjortor som passar till arbetsplatsen men även lite mer äventyrliga kreationer som passar till fest. Detta gör att Xacus lämpar sig utmärkt som första märke när man börjar leta efter märkesskjortor av det exklusivare slaget. De första skjortorna blir snabbt favoriter och man kan lätt bygga hela sin klädstil på dessa skjortor. Även för damerna har numera Xacus ett växande sortiment av blusar och framtiden ser ljus ut för Vicenzas stolthet.

Comments